FŐOLDAL RÓLUNK HÍREK
ESEMÉNYEK
  ÚJDONSÁGOK ÜZENŐFAL
 
Újdonságok
Szilágyi András dr.: A Kárpát-medece Árpád-kori rotundái és centrális templomai

Szilágyi András összefoglalja a rotundákra vonatkozó hazai és nemzetközi irodalmat, és azt úgy igyekszik tálalni, hogy ne csak a szakemberek forgassák szívesen, hanem kifejezetten az érdeklődő széleskörű olvasó közönség is.

tovább
Karczag Ákos, Szabó Tibor: Erdély, Partium és a Bánság erődített helyei


Várak, várkastélyok, városfalak, templomvárak, barlangvárak, sáncok és erődítmények a honfoglalástól a 19. század végéig, közel 760 oldalon.tovább
A mi babánk - Babakönyv

Egy kisbaba életében minden nap jelentős. A szülők meghatottan jegyzik fel a pillanatot, amikor először mosolyog, amikor az első fogacskája kibújik… Így ahányszor kinyitja ezt a könyvet, újra és újra eszébe jutnak majd az örömteli emlékek.

tovább
Biblia gyermekeknek
tovább
Da Vinci, a feltaláló

Rejtélyek, titkok és talányok… Leonardo tervrajzai teljesen új megvilágításban elevenednek meg a háromdimenziós komputergrafikák segítségével: a hajók, repülők, fegyverek, munkagépek, színpadtechnikai eszközök rekonstruált rajzai úgy tárulnak elénk, ahogy a mester megálmodta őket. Az olvasó előtt kibontakozó lenyűgöző világ, a digitális nyelvre lefordított gyönyörű szerkezetek az ismerős és eleddig teljesen ismeretlen találmányok belső logikája nyomán megismerhetjük a titkot, amely Leonardo rajzainak szövevényében rejtőzött.

tovább
Anya leszek

A gyermekvállalás felelősségteljes és gyönyörű időszakán kalauzol végig ez a csodálatosan illusztrált album. A fogantatás pillanatától kezdve egészen a kisgyermek hatéves koráig kísérhetjük figyelemmel a növekedés, fejlődés szakaszait, a méhen belüli élet stádiumait, a születés csodáját, az első életév megannyi nagyszerű, de sokszor bizony embert próbáló pillanatait, a kisgyermek bámulatos készségeinek és képességeinek kibontakozását. Könyvünk tabuk nélkül foglalkozik a testi-lelki-érzelmi változásokkal, a szülő és a gyermek közötti kapoccsal, a férfi-nő kapcsolattal, de igen praktikus megközelítésben ejt szót mindenféle apróbb-nagyobb problémáról is, amelyek megoldása nélkül nem adhatnánk át magunkat felhőtlenül annak a nagyszerű érzésnek, hogy anyák lettünk.

tovább
Apa leszek

Milyen egy jó apa? Mi az az új szerep, amit a párja és a társadalom is elvár tőle? Melyek azok a lelki és gyakorlati problémák, amelyekkel apává válásának pillanatában szembesül egy férfi? Hogyan készítsük fel párkapcsolatunkat azokra az elkerülhetetlen érzelmi, kapcsolati és életmódbeli változásokra, amelyek az új jövevény érkezését óhatatlanul kísérik? Milyen tudományos és intézményes lehetőségei vannak egy terméketlen párnak, ha gyermeket szeretne? Hogyan ajánlatos viselkedni különélés vagy válás estén, miként neveljük örökbe fogadott gyermekünket? Ezekre és még sok más kérdésre válaszol ez a könyv.

tovább
Anatómiai atlasz

Az Anatómiai atlasz hiánypótló mű. Egyrészt káprázatos utazás az emberi test ismeretlen és titokzatos tájaira, másrészt, a hazai könyvkiadásban egyedülálló módon, magyar nyelven nyújt gazdag ismeretanyagot a szervek felépítéséről és funkcióiról. Több mint 600 színes rajz, fotó, táblázat és metszet segít áttekinteni a csontvázat, az izom- és idegrendszer, a belső elválasztású mirigyek, az emésztés és légzés, a vér- és nyirokkeringés, a bőr és a vese működését, valamint a szaporodást. Kiadványunk forgalommagyarázat és tárgymutató teszi még teljesebbé.

tovább