FŐOLDAL RÓLUNK HÍREK
ESEMÉNYEK
  ÚJDONSÁGOK ÜZENŐFAL
 
Újdonságok
Pál Ferenc: Természetes spiritualitás

Meghittségben Istennel

tovább
Pál Ferenc(Feri atya): A függőségtől az intimitásig

Vágy, élmény, kapcsolat...

tovább
Vekerdy Tamás: Érzelmi biztonság

Mit kell(ene) tudnunk a gyerekekről és magunkról?

Válogatás Vekerdy Tamás legjobb előadásaiból

tovább
Vida Ágnes: Babapszichológia

Lélek, viselkedés, fejlődés kétéves korig

tovább
Kádár Annamária: Mesepszichológia

Az érzelmi intelligencia fejlesztése gyermekkorban

tovább
Vass Zoltán: Formai-szerkezeti rajzelemzés

A könyv első kiadása A rajzvizsgálat pszichológiai alapjai címmel jelent meg a Flaccus Kiadónál, 2003-ban. A második kiadást a rajzvizsgálat iránti fokozott érdeklődés indokolja. A szöveg apró javításoktól eltekintve változatlan; a címet viszont megváltoztattuk, hogy jobban elkülönüljön a 2006-ban kiadott A rajzvizsgálat pszichodiagnosztikai alapjai című könyvtől, amely a rajzelemzés általános módszertanát tárgyalja.

tovább
Vass Zoltán: A hétlépéses képelemzési módszer
A Kifejezéspszichológiai tanulmányok sorozat olyan módszereket és teszteket mutat be, amelyek a képi kifejezés, rajzvizsgálat, művészetterápia területéhez tartoznak. Kötetei gyakorlati útmutatást adnak egy-egy teszt felvételéhez és kiértékeléséhez. A bemutatott módszerek közé olyanok is tartoznak, amelyeket eddig csak továbbképzéseken lehetett megismerni, és magyar nyelven első ízben kerülnek közlésre. Bár a kötetek a módszer azonnali alkalmazására csábíthatják az olvasót, feltétlenül ajánlott a képi kifejezés pszichológiájának akkreditált képzésen történő, alaposabb tanulmányozása.
 
tovább
Gerő Zsuzsa: A gyermekrajzok esztétikuma

Gerő Zsuzsa munkássága kivételes érték a gyermekrajz pszichológiájának nemzetközi irodalmában. Egyedülálló módon elemzi a gyermek élményeinek elaborációs folyamatait és grafikus kifejeződési sajátosságait, a gyermekrajz esztétikumát és keletkezési folyamatát. Munkái bevezetnek bennünket a gyermekrajz megformálódásának rejtett összefüggéseibe, végigkövetve az érzelmileg telített élmények szövevényes útjait, majd feltárva a gyermekkori motívumok továbbélését a felnőtt élményvilágában is.

tovább