FŐOLDAL RÓLUNK HÍREK
ESEMÉNYEK
  ÚJDONSÁGOK ÜZENŐFAL
 
Újdonságok
Balázs D. Attila: Erdély anno 1895-1944-Régi képeslapok Erdélyországból - Transylvania on Vintage Postcards - Ardealul pe carti postale vechi

"Időutazásra hívom önöket a régi Erdélyországba, kincses városok, pazar fürdőhelyek, ódon várkastélyok, zömök erődtemplomok, bányavárosok és hegyvidéki falvak közé. Az olvasókat egy olyan békebeli világba kalauzolom el, amelyből szerencsére sok mozaik megmaradt. Több olyan antik képeslappal találkozhatunk e kötetben, melyeknek a témái ma is ugyanúgy lefotózhatók, mint régen, viszont láthatják majd, hogy vannak oly helyek is, amelyeket elpusztítottak az elmúlt évtizedek.
E képeslapok szeletek Erdély nem is olyan távoli múltjából, de támpontok is jelenének megértéséhez. A múlt ráadásul a jövő kulcsa, a kulcscsomót pedig most tartja a kezében a tisztelt olvasó." (a Szerző)

tovább
Doba Dóra: Német túlélőszótár

- 70 szituáció - 500 példamondat - 7000 szócikk magán- és üzleti céllal utazóknak - kezdőknek

- mindennapi élethelyzetek - nyelvtani összefoglaló táblázatok

tovább
Angol túlélőszótár üzletembereknek

5300 szócikk  •     250 példamondat •   egy tematikus és két szótári rész •     az üzletemberek számára leggyakoribb témák és élethelyzetek: tárgyalások, prezentációk, telefonálás, levelezés, üzleti utak, vállalati pénzügyek •     középpontban az amerikai angol nyelvhasználat •     angol kiejtés magyar átírással •     nehézségi szintek szerint kategorizált példamondatok •     kezdőknek és haladóknak•     az angol nyelvet napi szinten használó üzletembereknek •     üzleti szaknyelvet tanulóknak •     üzleti nyelvvizsgára készülőknek

tovább
Angol túlélőszótár Magyar-angol-magyar útiszótár

70 szituáció - 500 példamondat - 4 000 szócikk magán- és üzleti céllal utazóknak

- kezdőknek és haladóknak- angol kiejtés magyar átírással - mindennapi élethelyzetek

- utazással kapcsolatos gyakorlati tanácsok - kulturális érdekességek

tovább
Laczkó Krisztina - Mártonfi Attila Helyesírás

Az Osiris Helyesírás a magyar nyelv eddigi legteljesebb bemutatását nyújtó tízkötetes könyvsorozat (A Magyar Nyelv Kézikönyvtára) első kötete. Olyan átfogó, rendszeres helyesírási kézikönyv, amely a teljes rendszert szem előtt tartva az alapoktól ismerteti és magyarázza a szabályokat, valamint számba veszi azokat az újabb vagy eddig szabályozatlan helyesírási jelenségeket, amelyekre az érvényben levő szabályzat nem ad eligazítást.
A kézikönyv az 1984-ben megjelent és jelenleg is érvényes akadémiai helyesírási szabályzat részletező kifejtése, valamint szótári bemutatása. A kötet két nagy egységből áll: a szabálymagyarázó, tanácsadó első részt egy minden eddiginél nagyobb szóanyagot tartalmazó szótár követi. Ez a rész 47 186 szócikkben 213 974 szót, szóalakot, kifejezést, tulajdonnevet tartalmaz. Ehhez járul 13 559 elválasztási és 4 789 kiejtési minta, valamint 101 689 utaló. A kötetet bibliográfia, glosszárium és tárgymutató teszi teljessé.

tovább
Bakos Ferenc Idegen szavak és kifejezések – Diákszótár

Az Idegen szavak és kifejezések diákszótára a magyar nyelvben leggyakrabban használt idegen szókészleti elemeket mutatja be, információt nyújt - többek között - kiejtésükről és származásukról. A diákszótár több mint 13 000 címszót tartalmaz. Újdonsága, hogy a felhasználó figyelmét színes szimbólumok hívják fel a különböző információkra. Szintén a szótár újdonságai közé tartozik, hogy az oldalak alján ún. élőláb teszi könnyebbé az eligazodást a szimbólumok jelentését illetően.

tovább
Magyar helyesírás - suliverzió

A szótár szerkesztője főként az iskolás korosztály igényeit, nyelvi problémáit tartotta szem előtt. A diákszótár egyrészt tartalmazza napjaink köznyelvi szóhasználatát, amelyben megjelennek a bizalmas nyelvhasználat, így az ifjúsági rétegnyelv közismert szavai is. Másrészt nagy hangsúlyt kap az iskolában tanult tantárgyak - történelem, irodalom, nyelvtan, matematika, médiaismeret, informatika, földrajz stb. - helyesírási nehézséget okozó szókincse. Leírási nehézséget jelentő tulajdonnevek és földrajzi nevek nagy számban kerültek be a szótárba. A mű átfogja tehát a köznyelvi szavak, a szaktárgyi szavak, a tulajdonnevek, földrajzi nevek anyagát. A diákszótár címszóállománya 41 000 címszó, melynek egyharmada nem szerepel a korábbi helyesírási szótárban.

tovább
Erdély útikönyv

Középkori várkastélyok, századfordulós nagyvárosi építészet, történelmi és irodalmi emlékhelyek, mesebeli falvak, lenyűgöző természeti szépségek, tüneményes emberek – Erdély mindenki számára kínál valamit. E könyv segítségével végre bárki nekivághat Erdély felfedezésének, itt minden olyan információt megtalál, amely e vidék mai életének és múltjának megismeréséhez és az utazással járó nehézségek leküzdéséhez szükséges.

tovább