FŐOLDAL RÓLUNK HÍREK
ESEMÉNYEK
  ÚJDONSÁGOK ÜZENŐFAL
 
Újdonságok
Ki kicsoda? Magyar olimpiai bajnokok Athéntól Londonig - kártyajáték

Gerevich Aladár, Keleti Ágnes, Darnyi Tamás, Egerszegi Krisztina, Papp László, Puskás Ferenc, Gyarmati Dezső, Balczó András, Kozma István, Kásás Tamás, Janics Natasa, Kolonics György.  Zseniális vívók, akiket évtizedekig nem lehetett letaszítani a trónról, verhetetlen vízilabdázók, úszófenomének, kajak-kenusok, tornászok, birkózók, ökölvívók, öttusázók. A magyar sport olimpikon büszkeségeit vonultatja fel a Helikon Kiadó hetedik, százlapos kártyajátéka. Van, akit arcról felismerünk, és van, akinek azonosításához kell némi szöveges segítség, sőt olyan nagyszerű régi bajnok is akad, akinek kilétét a kártyához mellékelt megoldófüzet segít kideríteni.

Az olimpiai kártya több nemzedéket szórakoztat, összehoz nagyszülőket és unokákat. És a sportrajongók népes táborát.

tovább
Ki kicsoda a magyar irodalomban – kártyajáték

A hatvanas évek nagy sikerű Ki kicsoda… című százlapos kártyajátékát újította meg a kiadó. A kartonlapok egyik oldalán egy-egy neves szerző portréja látható, a másikon rövid ismertető az illető életéről és munkásságáról. A játékosoknak meg kell nevezniük, ki a kérdéses alkotó. Újdonságként minden mestertől egy-egy rövid idézet olvasható, amelynek megfejtéséért jutalompont jár. Az nyer, aki a legtöbb találatot éri el. Az izgalmas kártyacsaták folyamán a résztvevők mintegy észrevétlen „megtanulják” a magyar irodalmat, Balassi Bálinttól Örkény Istvánig. A tetszetős dobozban tárolt kártyacsomagok a korábbiakhoz képest szemléletében és küllemében is alaposan megújultak. A száz laphoz játékszabály-ismertető társul, amelyben a kérdések megfejtései is elolvashatók.

tovább
Ki kicsoda a világirodalomban – kártyajáték

A hatvanas évek nagy sikerű Ki kicsoda… című százlapos kártyajátékát újította meg a kiadó. A kartonlapok egyik oldalán egy-egy neves szerző portréja látható, a másikon rövid ismertető az illető életéről és munkásságáról. A játékosoknak meg kell nevezniük, ki a kérdéses alkotó. Újdonságként minden mestertől egy-egy rövid idézet olvasható, amelynek megfejtéséért jutalompont jár. Az nyer, aki a legtöbb találatot éri el. Az izgalmas kártyacsaták folyamán a résztvevők mintegy észrevétlen „megtanulják” a világirodalmat, Szophoklésztől Franz Kafkáig. A tetszetős dobozban tárolt kártyacsomagok a korábbiakhoz képest szemléletében és küllemében is alaposan megújultak. A száz laphoz játékszabály-ismertető társul, amelyben a kérdések megfejtései is elolvashatók.

tovább
Elszaladt a kemence

Dalok és mondókák ovisoknak, Radvány Zsuzsa rajzaival.

tovább
Juhász Magda: Este van már

Altató verseket tartalmaz a Radvány Zsuzsa által illusztrált leporelló.

tovább
Petőfi Sándor: Arany Lacinak

Petőfi Sándor egyik legnépszerűbb gyerekverse. Radványi Zsuzsa rajzai díszítik a leporellót

tovább
Egyszer egy királyfi-rajzolta: Eszes Hajnal

Kisgyerekek számára készült a színes, vidám leporelló.

tovább
Házasodik a Tücsök - rajzolta Radványi Zsuzsa

Kisgyerekeknek készült a népi mondókákat tartalmazó leporelló.

tovább