FŐOLDAL RÓLUNK HÍREK
ESEMÉNYEK
  ÚJDONSÁGOK ÜZENŐFAL
 
Újdonságok
Teremhet-e a szőlő fügét? - séta egy bibliai növénykertben, társasjáték

Séta egy bibliai növénykertben, társasjáték 9 éves kortól

Teremhet-e a szőlő fügét? Erre könnyű válaszolni. De ismerjük-e annyira a növényeket, hogy minden felmerülő kérdésre tudjuk a választ. Pl. A gránátalma honnan kapta a nevét? Melyik várost nevezi a Biblia pálmák városának? Milyen csodát tett Elizeus próféta a tökfőzelékkel? Ebben a társasjátékban százhetven kérdésre mintegy hétszáz válaszlehetőség közül választhat az, aki belemegy a játékba. Az egyes kártyatípusokkal külön-külön is, együtt is többféle szabály szerint játszhatunk: található itt növényteszt, kártya- és társasjáték, valamint karakterjáték pantomimmel, drámával, meséléssel. A különböző nehézségű játéklehetőségek több korosztály számára is élvezhetővé teszik a játékot. Jól alkalmazható hittanórákon és hittantáborokban, gyermekfoglalkozásokon, játékklubokban és családi körben egyaránt.

tovább
Úton útfélen kiegészítő készlet - bibliai társas útvonaljáték

Bibliai társas útvonaljáték 6-12 éveseknek

Az Úton útfélen társasjáték kiegészítő készlete az alapkészlettel együtt használható, önálló játékra nem alkalmas. Útvonalkártyái között további ismert és új útelemeket, illetve új tárgy- és eseménymezőket találunk. Három új helyszín: a piac, a vár és a zsinagóga teszi összetettebbé és változatosabbá a játékot, a templom mellett kisebb alközpontokat alkotva.
A piacon eladhatod áruidat, hogy legyen költőpénzed az úton. Jól jön ez, mikor fizetni kell majd a vámnál, a fogadóban vagy a templomban. A várban erőt gyűjthetsz, vagyis erő-pontokat. Így több eséllyel szállhatsz szembe a rablókkal. A zsinagógában bibliai bölcsességet, bölcsesség-pontokat szerezhetsz, ami megkönnyíti az utadat.
A gyerekek továbbra is maguk építik a játéktábla úthálózatát, melynek útvesztőjében a Bibliából is ismert állatokat, növényeket, tárgyakat kell a játék során megkeresni.

tovább
Úton útfélen - bibliai társas útvonaljáték

Bibliai társas útvonaljáték 6–12 éveseknek

A Bibliából is ismert állatok, tárgyak „vesznek el” a játék során, melyeket a játékosoknak kell megkeresni. Hogy hol? „Úton útfélen”, vagyis egy olyan tartomány úthálózatában, amit ők maguk építettek és építenek folyamatosan útelemeket tartalmazó kártyákkal a templom körül. Ki gyűjt össze többet az elveszett dolgokból? Ez nemcsak a szerencsén múlik, hanem a jó tájékozódó képességen, helyes döntéseken is, hiszen minden játékos maga választhatja meg a legcélravezetőbb útvonalat, s lehetőség nyílik a társaival való együttműködésre is. Útközben meglepetések érhetik a játékosokat: A hidaknál vámot kell fizetni, a fogadóban finom ételek és pihenés, de néha rossz társaság várja az utazókat, rablók leselkednek az út mentén, s néha a forrás sem ad felfrissülést, mert éppen kiszáradt. De ami biztos: a templomba lépő mindig áldást kap.

tovább
Ki kicsoda a zeneirodalomban - kártyajáték

Batta András szerkesztésében a Zeneirodalom legfontosabb alakjaival ismertet meg 100 képpel és leírással a művelődéstörténeti kártyasorozatunk újabb darabja.

tovább
Ki kicsoda a Bibliában - kártyajáték

A Ó- és Újszövetség legfontosabb alakjaival, jeleneteivel ismertet meg 100 képpel és leírással művelődéstörténeti kártyasorozatunk újabb darabja.

tovább
Ki kicsoda a görög mitológiában - kártyajáték

A játék száz, 1-100-ig számozott kártyalapból áll. Minden lap egyik oldalán a görög mitológia egy ismert alakja szerepel egy festészeti alkotáson, valamint a róla szóló, őt idéző irodalmi részlet (nevének kihagyásával). A másik oldalon a hőshöz kapcsolódó események, tettek olvashatók, illetve néhány adatszerű közlés (származás, rokonság, megjelenítés, jeltárgyak, állandó jelzők; nyelvi, kultúrtörténeti vonatkozások).

A megoldófüzet tartalmazza a keresett alak görög és latin nevét; az idézet szerzőjét, a mű címét, keletkezési idejét, az idézetből kihagyott nevet; a festő nevét, a kép címét, keletkezési idejét; a nevek kiejtését.

tovább
Ki kicsoda a világtörténelemben - kártyajáték

Kheopsz fáraótól II. János Pál pápáig tekinti át az egyetemes történelem száz legfontosabb alakját a kártyajáték.

tovább
Ki kicsoda a magyar történelemben - kártyajáték

Álmos vezértől Antall Józsefig tekintjük át a magyar történelem legfontosabb alakjait. A száz kártya egyik oldalán arcképeket látunk, a másikon az emelt szintű érettségi tananyagában is szereplő uralkodók, politikusok rövid jellemzését, valamint egy idézetet. A kártyajátékban résztvevők feladata az illető történelmi alakok megnevezése. A kártyákhoz megoldó füzet kapcsolódik, pontos évszámokkal.

tovább