FŐOLDAL RÓLUNK HÍREK
ESEMÉNYEK
  ÚJDONSÁGOK ÜZENŐFAL
 
Újdonságok
Kincses Erdély / Erdélyi magyar írók novellái

A Kincses Erdély című novellagyűjtemény olyan írók életműveinek gyöngyszemeit igyekezett magába olvasztani, akik valódi szemtanúként élhették át a századforduló Európáját, a gazdasági és társadalmi változásokat, az első és a második világháború borzalmait, az igazi szenvedést és keserűséget. Benedek Elek, Dsida Jenő, Tamási Áron csupán néhány azok közül a remek írók közül, akik szemén keresztül mi is bepillantást nyerhetünk a régmúlt világába, az évszázaddal ezelőtt élt emberek gondolkodásába.

tovább
Karácsonyi ajándék/ Magyar írók karácsonyi elbeszélései

A kötet a magyar novellairodalom gazdag kincsestárából válogatott, karácsonyi tematikájú elbeszéléseket tartalmaz.

tovább
Karácsonyfaerdő/ Elbeszélések a karácsonyról

Miért is szeretjük annyira a karácsonyt?
Ennek a kérdésnek jár utána kötetünk egyik elbeszélésében az ördög, és a következőt állapítja meg, mert az emberek „olyanok lesznek tőle, mint az angyalok!"

tovább
Karácsony / Az ünnep varázsa

Ilyenkor – így karácsony táján – a magányos szobák még magányosabbak, a régi puszták még csendesebbek, de az emlékek élőbbek és kedvesebbek, olyanok, mint az elmúlt idők és elmúlt barátok halk, puha ölelése.

tovább
Karácsony a havason/ Erdélyi magyar írók karácsonyi novellái, versei

A válogatás erdélyi magyar írók és költők karácsonyi témájú műveiből merítve idézi fel a szeretet ünnepének hangulatát.

tovább
A három király ajándéka/ Karácsonyi antológia

A három király ajándéka a hagyomány szerint az arany, a tömjén és a mirrha volt. E könyv ajándéka tizenhét jeles magyar író – köztük Móra Ferenc, Nyirő József, Bethlen Margit, Sinka István, Herczeg Ferenc és Jókai Mór – karácsonyi témájú írásainak olvasmányélménye.

tovább
Fekete István: Karácsony éjjel

A mélyen hívő Fekete István egész életében nagy jelentőséget tulajdonított a katolikus ünnepeknek. A húsvétok és a mindenszentek elsősorban az önvizsgálatra és a szeretteire emlékeztették, a karácsonyokat viszont mindenekelőtt közösségi eseményként élte meg.

tovább
Fekete István: Erdély

A dunántúli Fekete Istvánt családi szálak kötötték Erdélyhez: édesapja egyik testvére a szilágysági Zsibón lett patikus. Szenvedélyesen vadászott, és e kedvtelésében ragaszkodó társra talált előbb ajkai gazdatiszt, majd fővárosi hivatalnok unokaöccsében.

tovább